Test brouwerij
Zowel meester Stefaan als leerling Rafael hebben hun eigen testbrouwerij waarmee verschillende bieren werden gebrouwen.
Test brouwerij
Stefaan
Het kleinschalige brouwen vond voornamelijk plaats op de oefeninstallatie in het brouwatelier van biergilde Demerdal te Kortessem. Dit is ook het werklokaal van de Meester, waar proefbrouwsels plaatsvinden voor het openluchtmuseum te Bokrijk. Deze vzw beschikt over alle mogelijke materialen om kleine testbrouwsels te vervaardigen, inclusief minder gangbare methodes, wat het juist interessant maakt. De inrichting laat onbeperkt experimenteren toe. Er is voorraad van lokale grondstoffen zoals regionale gersten en tarwe, evenals haver, spelt, enzovoort. Ook filtermateriaal zoals haverpellen zijn voorzien en er is keuze in hopbellen of hopkorrels.
Test brouwerij
Rafael
Rafael heeft ook in een zelfgebouwde test brouwerij verschillende technieken en verloren recepten kunnen toepassen en vertalen naar een hedendaagse versie. Onder andere saison en Luiks bier kwamen aan bod.